Matthijs Schouten
Met natuurfilosoof Matthijs Schouten praten Nynke en Lex over de rol die de natuur speelt in het menselijk denken. We voelen ons deel van de natuur, we vinden ook dat we voor haar moeten zorgen, maar we handelen er niet naar. Wat is daarvan de oorzaak? Hoe kunnen we dat gedrag veranderen? Matthijs Schouten is hoogleraar Natuur- en landschapsbescherming aan de Universiteit van Cork (Ierland) en emeritus hoogleraar Ecologie van natuurherstel bij Wageningen Universiteit en Researchcentrum. Ook werkt hij bij Staatsbosbeheer.   

Eva Rovers | Kunsthistoricus
Eva Rovers houdt zich (na het schrijven van geroemde biografieën over Boudewijn Büch en Helene Kroller-Müller) bezig met verzet en klimaatactivisme. Al wandelend over de Hoge Veluwe gaat ze met Lex en Nynke in gesprek over haar bundel Nu Het Nog Kan, die ze samenstelde met de actiegroep Extinction Rebellion. Het is een verzameling van verhalen die de urgentie en mogelijke oplossingen van de klimaatcrisis beschrijven. Hoe tackelen we dit grote probleem samen? Welke rol spelen activisme en verzet? Moet iedereen de barricades op?  

Damiaan Denys
Damiaan Denys is hoogleraar psychiatrie aan de Universiteit van Amsterdam en filosoof. Zijn onderzoek richt zich met name op het klinische en neurobiologische aspect van angststoornissen en obsessieve compulsieve stoornissen. Met hem onderzoeken Nynke en Lex hoe het komt dat onze verbeelding in crisis verkeert. De mens is immers goed in staat om zich rampspoed en ellende in te beelden, maar het lijkt ons niet te lukken om diezelfde vaardigheid in te zetten voor een wereld waarin alle grote problemen zijn opgelost. Laten we ons leiden door angst?