Over de periode van een jaar brengt ze haar nieuwe album Plant nummer voor nummer uit, elk vergezeld door een podcast. Samen met radiomaker Lex Bohlmeijer (Radio 4/De Correspondent) interviewt ze wetenschappers, filosofen, activisten, reizigers en andere podiumkunstenaars die haar inspireren. De eerste gasten zijn natuurfilosoof Matthijs Schouten, kunsthistoricus/klimaatactiviste Eva Rovers en psychiater/filosoof Damiaan Denys. 

Na de eerste single Your Ancestor verschijnt op 20 november het nummer Tree Tree, met een clip gemaakt door videokunstenaar Douwe Dijkstra. Natuurfilosoof Matthijs Schouten legt in de bijbehorende podcast uit hoe ons Westerse wereldbeeld volledig bepaalt hoe we met onze omgeving omgaan: “Als wij door een bos lopen, zien we een verzameling bomen die je kan kappen, terwijl bijvoorbeeld de Karen in Myanmar levende aanwezigheden zien, waarmee ze in gesprek zijn.” Het nummer Tree Tree noemt hij fascinerend: “Omdat er een wereldbeeld achter ligt dat haaks staat op ons Westerse wereldbeeld. In het Westen vragen wij bomen niks. Maar als we naar een duurzame toekomst toe willen als mensheid, denk ik dat we dit wereldbeeld weer moeten verinnerlijken.” 

Plant groeit door tot en met september 2021, wanneer het gehele album mét een extra track zal verschijnen als CD in een prachtig vormgegeven 10-inch hoes. Op 15 oktober 2021 gaat de voorstelling Plant in première in DeLaMar in Amsterdam.