Ode aan de bosuil

Altijd is er de drang naar vernieuwing. Met dit album zoekt Nynke meer dan ooit de muziek in de taal zelf. Naast liedjes bevat het album een zeven minuten lang gesproken gedicht waarin ze zich via de klank van haar moedertaal, het Fries, laat leiden naar de inhoud. Een intense ode aan de bosuil, toonbeeld van geduld en waakzaamheid, die op het juiste moment zijn krachten weet te bundelen en in actie komt. Een ware wachter. In de songs ontvouwt zich een wereld waarin ze de zoektocht naar eenheid bezingt; eenheid van man en vrouw, van mens en natuur, van leven en dood.

Credits

Nynke schrijft en produceert het album samen met haar man Sytze Pruiksma en neemt alles thuis op. De cello, gespeeld door Geneviève Verhage, heeft een centrale rol. De arrangementen zijn geschreven door Sebastiaan Koolhoven. Sytze speelt alle andere instrumenten in waaronder piano, marimba, dulcimer en slagwerk. Ook programmeert hij de beats.

Het album is gemixt door Sebastiaan Meijer en gemasterd door Darcy Proper. Voor de vormgeving tekent Else Boekema (Harlingse Boys). Op de cover een foto van Graham McGeorge; een stil zittende en wachtende bosuil, één met zijn omgeving.